Вътрешен мир Лечение

Медитация “Дишам с Лекота”

Първия си дъх поемаме още първия ден след зачеването ни.
В следващите дни упражняваме клетките ни, които по-късно ще се превърнат в клетките на белия ни дроб, какво е да дишаме.

Първите 2-3 седмици стихията на Въздуха ни съпътства най-изявено в пренаталното ни развитие. Това е времето, в което все още сме изключително свързани с духовния свят, времето, в което бавно и плавно, етап след етап казваме ДА на живота на Земята, казваме ДА на ДЪХА.

Събитията в живота на нашата майка в този най-ранен период от идването ни на Земята, нейните съзнати и несъзнати емоции, вярвания и чувства, взаимоотношенията между родителите ни, както и отпечатъците, които предците са оставили в яйцеклетката, сперматозоида и в утробата на нашата майка, всичко това дава своето отражение на способността ни да дишаме с лекота.

Толкова често, когато не можем да си поемем въздух, когато нещо сякаш отвън ни задушава или застрашава, всъщност сме изпаднали в състояние на спомен от тези най-първи дни и седмици. Не онзи спомен, който има ясна картина и сюжет за случилото се, а спомена на клетките.

Клетките ни научават още тогава дали да дишаш е болезнено или леко, дали е безопасно да са меки, пластични и приемащи, или е нужно, за да се предпазят от болките и токсините да се втвърдят, да намалят притока на въздух до минимум, колкото да оцелеят.

И днес, без дори да съзнаваме, все още носим в клетките си и в белите си дробове споменът, вярванията и усещанията за това какво е да дишаш от тогава.

Никога не е късно да излекуваме отпечатъците от миналото. Никога не е късно да се свържем с тази част от нас, която знае как да диша с лекота и радост. Която знае как да поеме дълбоко дъх, да подхрани клетките с кислород. Която знае как и копнее да каже пълно ДА на ЖИВОТА!

Тази медитация се роди спонтанно в една от срещите ни към програмата “Аз (Се) Раждам Отново – Онлайн”, която тече в момента.
Там в етапа на Въздуха започнаха да се появяват спомените от тогава за трудност в дишането и болката свързана с тази трудност. Медитацията се появи като нежен балсам, който ни целуна и припомни, че ние не сме този спомен, тази болка и тази трудност, че те са просто нещо, което ни се е случило. Помогна ни да се свържем с тази изконна наша същност, която винаги е била с нас, която знае как да диша с лекота и радост.

Споделям я и с вас с желанието да е подкрепа за теб в моментите, когато ти е трудно да дишаш, трудно да кажеш ДА на живота. Да ти е подкрепа, когато белите ти дробове имат нужда от екстра доза нежност и любов. Да ти е подкрепа, в моментите, когато спомените от първите дни и седмици в утробата се появят маскирани като страх днес.

Отпусни се, настани се удобно и натисни плей <3

 

Автор и Четящ: Елена Матеева

Елена е
• Една от треньорките у нас, които най-силно работи с лечението на пренатални травми при пораснали хора, тялото, танците, шамански методи, енергията на Земята, природните стихии като път за завръщане към цялостта на душата
• Лечител на пренатални травми по методите и ученията на Рей Кастелино (бащата на пренаталната соматична психология), Мирна Мартин, Fountain of Life, Миа Кейлеф, Кейт Уайт.
• Възпитаничка на “Fountain of Life” – модерно мистично училище за връщане на древните женски практики, лекуване на женското подсъзнание и травми
• Една от първите треньорки по Мандала Танц и телесни женски практики у нас
• Водеща на женски кръгове към Sistership Circle- една от най-големите световни школи в този формат
• Ко-създател на първата в България онлайн-платформа за водени медитации на български език www.djavarava.com.

Елена е създател на първата до момента в България дълбоко-лечебна програма за освобождение от травмите на пренаталното време и раждането – “Аз (се) раждам отново”.

Последвайте Елена във фейсбук ТУК 

За повече ресурси, практики, информация, подкрепа по темата за пренаталното развитие сте добре дошли в затворената група във фейсбук  “Лекуване на пренатални травми с Елена Матеева” ТУК.

Остави коментар