Събития

Женски лечебен кръг

Бяхме се събрали, не помня темата, помня само как през цялото време се опитвах да се усмихвам, да звуча осъзната и мила. И помня как с всяка минута се напрягах все повече. Как нямах търпение кръга да свърши и да сваля маската, да отпусна мускули на лицето си, напрегнати от фалшива усмивка.
И тогава се случи онзи момент, който ще помня цял живот и който преобърна всичко, което правя и начина, по който общувам.

Водещата на кръга, моята скъпа учителка Таня Лин, ни напомни преди да приключим да споделим ако нещо ни тежи – каквото и да е то, без цензура и без да мислим дали е удобно, дали пасва.
Сърцебиенето ми се ускори, паниката започна да ме обзема, защото знаех, че ако не споделя как съм се чувствала през цялото време няма да се върна повече. А чувствах, че това е моето място.

И цялата трепереща, с думи едвам излизащи от устата ми казах как съм се преструвала през цялото време. Че не знам защо често съм такава, опитвам се да отгатна какво се очаква от мен, да се напасна, да бъда одобрена и вместо заредена, се прибирам изтощена. Споделих, че ми се иска да не беше така, но още не знам как да бъда себе си сред други хора. Споделих как съм искала да избягам и кръгът просто да свърши и колко изкуствена съм се чувствала.
Още с първото изречение сълзите ми започнаха да текат и усетих такова облекчение, такова освобождение, каквото не бях изпитвала до този момент. Не ме интересуваше дали е ок да казвам такива откровения, просто имах нужда да съм честна, да съм себе си. Знаех, че ще бъда изслушана, но не очаквах нищо повече.
След този момент всички жени в кръга ми благодариха за смелостта и за това, че съм споделила своята истина. И казаха, че са получили смелост да споделят. И още няколко жени споделиха уязвими неща, които до този момент бяха премълчали.

Не можех да повярвам. В този момент разбрах колко много подтискаме и задържаме в себе си. Разбрах каква сила се отпушва, когато просто споделим какво ни е на душата, без да ни дават съвети и без да ни решават проблема.

След този път като с вълшебна пръчица, с пълна лекота можех да съм себе си в тези кръгове и с тяхна помощ, все по-лесно съм себе си, откровена и непресторена в ежедневието, с близките си, с вас. Това е едно от моите най-големи предизвикателства в този живот и женският кръг е мястото, което беше достатъчно безопасно за мен да се покажа навън. Това е моментът, в който спрях да се притеснявам всеки път преди да водя мандала, или събитие. Това е моментът, в който неописуема сила, връзка със себе си и любов към мен самата ме обзеха по начин, както не ми се беше случвало до сега.

Поели по пътя към себе си, към своето личностно развитие, към женската си енергия, често започваме да изискваме от себе си да сме “над нещата”, да сме винаги осъзнати, приемащи, да сме любов и светлина. И започваме да подтискаме и игнорираме истината си по съвсем нов начин. Перфекционизмът се прокрадва под нова форма и със съвсем нова, излъскана визия.

А това, от което имаме нужда е да бъдем приети, такива каквито сме – сега, в момента, с всички чувства и емоции, които имаме в момента. Не, когато чувствам само любов, състрадание и приемане, а когато съм в хаоса, в неразборията, в раздразнението.

Това е моето намерение и желание за тези кръгове, които ще споделяме заедно. Да имаме пространство, където не да се учим как да ставаме по-добри версии на себе си, а да сме в безопасност, приети и празнувани да бъдем себе си – такива, каквито сме сега. Пространство, в което можем да свалим маските, броните и доспехите и да си признаем как се чувстваме, или пък да празнуваме своята радост, а може би да получим подкрепа в труден момент – не съвет и успокоение, поука и напътствия, а присъствие. Да усетим своята собствена мъдрост и сила. Да си припомним, че не сме сами, никога!

Да сме свързани по този начин с другите жени, да ги чувстваме свои сестри, не винаги е лесно. Сравненията, подозренията, завистта, осъждането към себе си и към другите се появява твърде лесно. Раните в душите ни са древни и силни. Но сега е времето, в което можем да ги излекуваме. И силата, радостта и насладата, които идват с това са неописуеми и несравними. И не е въпросът да се правим, че не ни е страх, че не изпитваме недоверие и осъждане и т.н…. Първата стъпка е да бъдем искрени със себе си и една с друга. От там нататък пътят става лесен.

С Обич,

Елена 


Защо за жените е толкова силно да се събират в кръг?

Какво се случва по-различно в тази форма и структура?

Кръгът – това е природната форма, към която нещата се стремят винаги, когато не е приложена някаква форма на контрол. Формата на планетите, на звездните системи, природните цикли и клетките – всичко това не е случайно.

Затова и Мандалите използват кръга – защото той изразява пълния потенциал, естествената форма, където нещата се случват НАЙ-ЛЕСНО.

Когато жените се събират в кръг, енергията на изцеление, подкрепа и материализиране на желанията се умножава в геометрична прогресия. Всичко тук се случва по-лесно – споделяне, приемане, изказване, пускане, отключване за новото.

Новите формати женски кръгове, които стартираме, имат естествен и силен лечебен ефект, без да се дават съвети и правила какво “трябва” да правим в живота.

В тях от една страна се учим да изказваме истинските си чувства, нужди и желания. А от друга – като по магия усещаме своите лични отговори и решения, каквито досега не сме намирали.

Всеки женски кръг адресира важна за жените тема – която се нуждае от внимание, лечение и любов.


Водеща: Елена Матеевa

10995336_1450970815196644_1353928627340480917_n
Елена е една от първите сертифицирани треньори по Мандала Танц и “Пробуждане на Източника” у нас. Сертифициран прана лечител, треньор, посветен на
темата за женската енергия и изцеление, връщането в тялото и
доверяването на неговите отговори. Сертифицирана водеща на женски кръгове към една от най-големите световни школи, посветени изцяло на този формат – Sistership Circle. Елена е сред треньорите в
България, които най-силно работят с енергията на Земята и
природните стихии като път за завръщане към нашата женска
истина и цялост.
Възпитаничка на “Fountain of Life” – модерно мистично училище за връщане да древните женски практики, посветено на възраждането на женското начало. Там тя изучава дълбоки практики за лекуване на женското подсъзнание, работа със сенките, свързване с женския ни цикъл, със стихиите, лунните цикли, лекуване на дълбоки маточни травми, лекуване на пренатални травми, древни практики и ритуали, практикувани от жриците на Изида и Мария Магдалена, свързване и лекуване на връзката с мъжкото начало.
Работила с над 1000 жени на живо и онлайн за изчистване травмите от маточното пространство, както и връщане на хармонична връзка със себе си и своите желания.
Последовател на едни от най-добрите световни школи за танца
и движенията като средство за изцеление. Ко-създател на
първия у нас сайт за водени медитации www.djavarava.com.


Присъединете се към затворената фейсбук група Мандала Танц във Варна за повече актуална и интересна информация за практиката в морската столица.

За актуални новини и събития в други градове присъединете се към групата “Мандала Танц България”.

Остави коментар