Лечение Пренатално време и раждане

Въпроси за изследване на собственото ни пренатално време и Раждане

Има толкова много аспекти, които ни повлияват по време на развитието ни в утробата и раждането ни. И то ни повлияват за цял живот. Отразяват се на светогледа ни, на усещането ни за нас самите, за това какво да очакваме от света, от хората, от любовта. Отразяват се на формата на тялото ни и на функцията на всяка една клетка, всеки един орган и всяка една система в организма ни. Отразяват се на гените ни и на гените, които предаваме на идните поколения.

За огромна част от тези аспекти не се и замисляме, че могат да са толкова животоопределящи.
Като например какви са били първите мисли и думи, когато родителите ни са разбрали за нас. Кои са били първите думи, които сме чули, по наш адрес, или за някой друг, когато сме се родили…. И много много други.

Единият начин да започнем да нареждаме пъзела на идването ни на този свят и на парченцата, които са ни сътворили да сме тези, които сме днес, е да се върнем назад по линията на времето, с помощта на шамански пътувания, или регресия. Този метод използваме на цялостния процес за лекуване на пренаталното ни време и раждането ни “Аз (Се) Раждам Отново”.

Друг начин обаче, и то такъв, с който всеки от вас може да започне да преоткрива себе си и историята си още в този момент, е чрез задаване на въпроси. Въпроси дали даден сценарий е бил част от историята ни.
Тези въпроси можем да ги зададем на майка си, но можем да ги зададем и на себе си.

Нашите клетки помнят абсолютно всичко, което ни се е случило. И ако притихнем за момент и започнем да си задаваме тези въпроси, в момента, когато чуем нещо, което е вярно за нас, нещо, което е част от нашата история, тялото ни ще реагира.
Тялото ни не просто може да ни разкрие какво ни се е случило, но и как ние сме го усетили. Защото за външния свят нещо може да изглежда като безобидна рутина, а за нас да е било непоносима болка, оставила траен отпечатък на травма в душите и телата ни.

Може нещо в нас да потрепне, да се свие, или отпусне. Тръпки могат да ни побият, или пък сълзите да тръгнат.

И тези отговори, идващи от нас самите, са много по-вярни от всяка разказана от друг история, било то и от нашата майка.

Затова тук споделям с вас различни въпроси, с които да започнете да изследвате вашата собствена история от самото си начало.

Молитвата ми е те да ви подкрепят по пътя да опознаете себе ( а може би и децата си) си по-добре. Да пробудите повече състрадание, нежност и обич към това свое мъничко аз, което е било така отворено за Любов, така уязвимо, така обичащо и може би така наранено по един или друг начин. Да започнете да отваряте пространство на това свое мъничко аз да разкаже историята си и най-накрая да бъде разбрано. Най-накрая да не е само в трудните си преживявания.
Защото лечението на тези най-ранни травми не може да се случи, ако историята ни остане неразбрана. И често дори има нужда да започне именно от там.

Знайте, че никога не е късно да чуем историята си. Никога не е късно да се отправим по пътя на лечение на пренаталното ни време и раждане и на цялостен рестарт на живота ни.

Преди да преминем към самите въпроси, няколко насоки за това как да боравите с тях:

 • Това са въпроси,чиито отговори могат да ви насочат дали времето ви в утробата и / или раждането ви са били трудни, болезнени или травмиращи за вас. Ще ви помогнат да се опознаете по-добре и да разберете дали коренът на ваши трудности, болки и страхове от сегашния ви живот носят началото си именно в тези най-начални моменти от времето ни на Земята. Ще ви помогнат да започнете лечението си и да разплитате възлите от травмата в енергийното ви поле.
 • Можете да вземете тези въпроси и да разпитате майка си, ако това е възможно. Имайте в предвид обаче, че нейните спомени може да са се променили с времето, част от преживяванията да са напълно забравени ( особено ако са били травмиращи за нея), за част от нещата може да не иска да споделя, а също така и на места нейните възприятия може напълно да са се отличавали от вашите.
 • Затова при всички положения е добре, докато разглеждате / слушате въпросите да се доверите на усещанията си отвътре. Обърнете внимание кои въпроси ви правят особено впечатление? На кои въпроси се разсейвате и се налага да ги прочитате отново и отново, за да ги разберете? На кои въпроси тялото ви реагира по някакъв начин, или се появяват емоции? Къде тялото ви замръзва, или сърцето ви се разтуптява? На кой въпрос някой ви прекъсва – особено ако това се повтори? Всичко това е вашата клетъчна памет, която ви говори в този момент. Забелязвайте тези пътепоказатели и когато разпитвате своята майка.
 • Също така имайте в предвид, че тези въпроси могат да надигнат спомени у вас – отново клетъчни спомени. И е възможно да имате нужда да правите чести паузи, почивки, да хапвате нещо, да пийнете вода, да наплискате лицето, да излезете на въздух, да се чуете с някой близък, да поспите, да творите… Не е нужно да минете през всички въпроси наведнъж. Дайте си толкова време, колкото ви е нужно. Тези паузи са всъщност изключително лечебни и могат да ви помогнат да интегрирате трудно преживяване от миналото, което не сте имали време, разбиране и пространство да интегрирате тогава.
 • Въпросите са в хронологичен ред и са само една малка извадка от възможните сценарии и преживявания, но са прекрасна рамка, в която нашата лична история да може да бъде видяна и разбрана. Така,че ако в изследването ви се появи нещо съвсем различно, тръгнете по неговите пътеки. Вашата душа знае пътя!
 • Ако в процеса на изследване на въпросите се надигнат по-трудни спомени и състояния, ако почувствате нужда от подкрепа или просто да споделите и историята ви най-после да бъде чута и разбрана, можете да се свържете с мен за лична консултация. Пишете ми на assist.mandala@gmail.com


ВЪПРОСИТЕ:

По долу ще намерите аудио запис, в който ви задавам тези въпроси. Понякога да ги чуем първо директно зададени на нас, предизвиква по-ясна и директна реакция от тялото ни.

Преди да се отправите към записа, може да си вземете лист хартия и химикал, за да можете накрая да си запишете това, което ви е важно да запомните – като осъзнавания и емоции.


Нека сега притихнем и оставим мъдростта на тялото ни да говори.
Настанете се удобно – легнали или седнали, затворете очи и се потопете в това пътешествие към вас самите!А ако желаете да си ги прочетете, или да ги имате написани, за да можете да ги зададете на своята майка, ето ги и в писмен вид:

От времето в утробата:

 1. Планувана ли е бременността с вас? Какви са били обстоятелствата за майка ви, в семейството и и в колектива около времето на  вашето зачеване? И имало ли е наркотици / алкохол / цигари / лекарства по време на зачеването ви?
 2. Как се е чувствала майка ви, когато е разбрала, че е бременна с вас? Имала ли е мисли или опит за аборт?
 3. Как се е чувствала по време на бременността ?
         – относно вас
  – физически
  – относно баща ви / партньора и – присъствал ли е, или не?
  – имала ли е подкрепа от родителите си? / близки приятели?
 4. Пушила ли е / пиела ли е  майка ви, или налагало ли и се да приема лекарства, или приемала ли е наркотици?
 5. Имала ли е финансови грижи / или грижи около дома ви?
 6. Преживявала ли е физическа травма – катастрофа, падане…
 7. Преживявала ли е загуба на близък човек?
 8. Преживявала ли е нещо друго тежко?
 9. Някои от родителите ви искал ли е дете от друг пол? И в каква степен? Отхвърляли ли са вашия пол напълно?
 10. Имала ли е вашата майка страх от раждането / или страх за живота или здравето ви?

Раждането:

 1. Раждането ви естествено ли е започнало, или е било предизвикано по някакъв начин или планувано секцио?
 2. Имало ли е някаква стресова ситуация преди самото раждане / в началото на раждането? Напр. бащата го няма, нужен е трансфер с бърза помощ, смяна на очаквания екип / лекар или неприятен екип?
 3. “Навреме” ли сте родени, или преждевременно, или по-късно?
 4. Къде сте се родили? У дома, в болница, по пътя към болницата, или някъде другаде?
 5. Баща ви присъствал ли е на раждането? И ако да, бил ли е в самата стая, където сте се родили? И как е подкрепял майка ви?
 6. Имало ли е ситуация на живот и смърт по време на раждането – ниски тонове, увита пъпна връв, спиране прогреса на раждане? ( П.С.: Тези ситуации изключително рядко са наистина опасни, но медицинските екипи ги възприемат като такива и създават такава атмосфера, както и по този начин плашат майката и бебето.)
 7. Имала ли е майка ви страх за живота или здравето ви?
 8. Какво е било раждането ви:
       – вагинално без никаква намеса. Майка ви е била напълно свободна да се движи, да яде и пие, да следва вътрешните си нужди и инстинкти, да спи и да си почива, да напъва или не, да позволи на раждането да е толкова бързо или бавно, колкото тя и вие имате нужда и така, както телата ви случват процеса.
  – вагинално, но с някакъв вид намеса, като например наставления, забрани, ограничения и подтиквания отвън, различни с нейните усещания, вливания на система, хапчета, упойка, следене на тоновете ви, и на контракциите, вагинални прегледи…
  –  била ли е майка ви в безсъзнание – предизвикано от лекарства, или от припадане – в някакъв момент от раждането? ( не става въпрос за естествен сън)
  – вагинално, но с вакуум
  – вагинално, но с форцепс (клещи)
  – вагинално, но с епизиотомия / разкъсвания и шиене ( с упойка / без)
  – секцио ( планувано, или по спешност) и в кой етап на раждането?
 9. Как майка ви описва контракциите? Имало ли е време за почивка между тях, или са били твърде начесто? Поносими ли са били, или е имала нужда от упойка?
 10. Колко време след раждането е била прерязана пъпната връв?

След Раждането:

 1. След раждането имали ли сте непосредствен и дълъг контакт кожа в кожа с майка си, или сте били отделени? Имали ли сте неограничено време да стоите върху майка си и да пристигнете и да се ориентирате в този свят с вашето темпо? Пропълзяли ли сте сами и с вашето темпо от корема до гърдата на своята майка?
 2. И в какво състояние е била майка ви? Пълна с любов, еуфория и в безвремеие? Или замаяна и не съвсем присъстваща след упойка? Или е била с болки? Или е била в пълна упойка и сте я видели часове или дни по-късно за първи път?
 3. Ако сте били отделени, знаете ли за колко дълго и защо/ при какви обстоятелства?
 4. Били ли са нужни мерки по съживяването ви? Сами ли сте започнали да дишате например?
 5. Изсмуквали ли са ви течности от носа и устата?
 6. Капали ли са ви капки в очите?
 7. По време на престоя в болницата в същата стая заедно с майка си ли сте били, или в обща стая с всички бебета?
 8. Били ли сте в кувиоз и ако да защо и за колко време? Майка ви била ли допускана да бъде с вас в този период, да ви държи и за колко време?
 9. Налагало ли се е да ви бодат многократно в петите, за да ви вземат кръв за изследвания? И / или да ви дават някакви лекарства още в началото?
 10. Кога сте засукали за първи път и лесно ли се е случило, или сте имали предизвикателства ?
 11. Били ли сте изхранвани със сонда през устата или корема?
 12. Кърмени ли сте, или не и ако да колко дълго?
 13. Как са били първите месеци след раждането ви за вашата майка? Имала ли е следродилна депресия? Имала ли е подкрепа?Какви са били взаимоотношенията и с баща ви и със 2те семейства?
 14. Какво се е случило с плацентата ви? Почетена ли е била, или изхвърлена, или не се знае, защото никой не го е интересувало?

Сега:
Обърнете внимание как говори майка ви сега за бременността и раждането? Как ги определя? Като нещо прекрасно, или като болезнено? Когато я разпитвате – говори с радост и с подробности, или не желае, или пък, когато започне да разказва, се отвлича по други теми, или повтря една и съща част отново и отново?


Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 153-a.jpg

Ако усещате, че темата за разбиране, почитане и лекуване на пренаталното време и раждането ви вълнува и влече:

🌺 Добре дошли в затворената фейсбук група “Лекуване на Пренатални Травми с Елена Матеева”.

🌺 Разгледайте различните РЕСУРСИ, които Елена е създала за подкрепа на това наше така уязвимо време. Сред тях освен платени практики и програми, ще намерите и множество безплатни медитации, практики, статии, информативни уебинари и беседи.

🌺 Ако желаете да усетите темата за себе си и как това време може да е свързано с вашите най-големи предизвикателства и трудности днес, Добре Дошли сте на беседата “Връзката между днешните ни трудности и появата ни на бял свят”, която ще се проведе в София на 28. Април, от 19ч. Цялата информация за събитието и как да запазите своето място, вижте тук.

🌺 Също така можете да си запазите индивидуална сесия за разглеждане на конкретен ваш казус с помощта на оракулски карти за пренаталното време и раждането. Как точно преминава една такава сесия, каква подкрепа и насока можете да очаквате и какви са условията, вижте тук.

🌺 Добре дошли и на цялостния и дълбоко лечебен процес за лекуване на времето в утробата и раждането ви “Аз (Се) Раждам Отново”. Той се провежда като 6-дневен Ритрийт или 3 месечен онлайн процес в група от 5 човека.
От 23. до 28. Април следва 6тото провеждане на ритрийта. Повече информация за лечебния процес, както и за условията и начина на записване, можете да намерите ТУК.


Ако имате въпроси по някой от форматите и събитията, имате нужда да усетите дали те са точното нещо за твас в този момент:

можете да се свържете с Елена по един от следните начини:

✦ на страницата й във фейсбук
✦ в затворената фейсбук група “Лекуване на пренатални травми с Елена Матеева” (там ще откриете и много други ценни ресурси, видеа, препоръки и практики за пренаталното време)
✦ на имейл assist.mandala@gmail.com

Ще сме истински щастливи да бъдем заедно в магичната и лечебна атмосфера на едно от предстоящите събития… и разбира се на изживяването “Аз (се) раждам отново!” през октомври тази година!

С Любов и Подкрепа
Елена, Силвия и целия ни екип ❤


В процеса за разбиране, почитане и лечение на времето ни в утробата и раждането ни ви води и подкрепя Елена Матеева

Елена е
• Една от лечителките у нас, които най-силно работи с лечението на пренатални травми при пораснали хора, тялото, танците, шамански методи, енергията на Земята, природните стихии като път за завръщане към цялостта на душата
• Лечител на пренатални травми по методите и ученията на Рей Кастелино (едно от водещите световни имена в тази сфера), Fountain of Life, Миа Кейлеф, Мирна Мартин, Кейт Уайт.
• Възпитаничка на “Fountain of Life” – модерно мистично училище по системата “Womb Awakening” за връщане на древните женски практики, лекуване на женското подсъзнание и травми и Свързване с лечебните Енергии на Мария Магдалена, Дева Мария и Йешуа, завръщане на Раждането като ритуал на Посвещение за Жената и за бебето.

• Духовна дула, отдадена на това транзита на душите – когато идват на земята и когато си отиват от нея да се случва в поле на ЛЮБОВ, РАЗБИРАНЕ, НЕЖНОСТ, ПОЧИТАНЕ и ПРАЗНУВАНЕ.

•В момента Елена е потопена в дълбоко обучение за квантово акушерство на Новото Време при The Matrona. Това е метод, който почита, разбира и е в пълно доверие в процеса на Раждане, в Тялото на Жената и мъдростта на Бебето. Метод на минимално вмешателство и покровителстване на полето на святост и мистичност по време на раждането. Метод за раждане в цялост и според блупринта и есенцията на душите.

• Една от първите треньорки по Мандала Танц и телесни женски практики у нас
• Водеща на женски кръгове към Sistership Circle- една от най-големите световни школи в този формат
• Ко-създател на първата в България онлайн-платформа за водени медитации на български език www.djavarava.com.

Елена е създател на първата до момента в България дълбоко-лечебна програма за освобождение от травмите на пренаталното време и раждането – “Аз (се) раждам отново” и “Аз (се) Раждам Отново – Онлайн”.

Какво казва Елена за себе си:
“Аз не съм психолог. Това е по мой избор. Моят път ме отведе към по-шамански, древен и женски начин на лечение.
Лечение чрез ЗАЕДНОСТ. Лечение чрез връзка с ПриРодата, Майката Земя и Стихиите. Лечение с помощта на Енергията и невидимия свят. Лечение чрез почивка, чрез песни, чрез кръгове, чрез вслушване в гласа на тялото и душата. Чрез простичките неща, за които душата ни копнее, но сегашния свят е заклеймил като глезотии, като нещо за което, ако искаме, за да сме успешни, няма време и място. Науката – в чистия й (непопулярен) вид – ме пленява и удивлява, но не тя ме води. Не тя определя пътя и методите ми. Мен ме интересува какво има да ми каже душата – моята и тази на хората, които идват при мен за подкрепа, какво има да ни каже и душата на Майката Земя. Само те знаят истинския път. Само те и ЛЮБОВТА!”  

Получавай информация и полезни ресурси по имейл!

* indicates required


Моля, кликнете полето, за да се съгласите да получавате полезна информация и ресурси по имейл от нас:


Ако информацията по имейл не ви допада и не ви зарежда истински, можете по всяко време можете да се отпишете от нашите имейли – това става чрез линка “Unsubscribe” в дъното на всеки имейл.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Остави коментар