Лечение

Ресурси за подкрепа и лечение на пренаталното време, както и за подкрепа в подготовка за зачеване, за бременни и Майки

Здравейте Приятели,

тук ще намерите на едно място всички ресурси – медитации, програми, практики и курсове, които можете да правите сами, в удобно за вас време и темпо и които да са ви подкрепа в едно от двете звена:

  • Лекуване на пренаталното ни време и личното ни раждане
  • Или за жени в подготовка за зачеване, бременни или майки

Към всеки ресурс ще сложа тук кратко описание, a натискайки върху името ще се отвори и линк, където ще можете да прочетете пълното описание, за да усетите коя е точната за вас подкрепа в момента.
Част от ресурсите са безплатни и те са обозначени след заглавието им.Ако имате някакви въпроси – по съдържанието или от техническо естество, можете да пишете на assist.mandala@gmail.com.

Лекуване на пренаталното време и раждането ни:

Медитация “Изследване на твоето собствено Раждане” – безплатно
Бебенцата, които някога сме били, копнеят да разкажат историята си, копнеят някой да ги разбере. Копнеят и за това, именно докато разказват историята си, някой да постои до тях и да ги държи в нежност и любов. В тази кратка медитация ще се отдадем на спомняне и изследване. Ще се свържем с информационното поле на нашето мъничко аз от тогава, което е винаги на наше разположение и ще го попитаме какво има да ни каже. Ще дадем гласност на историята му. Ще му дадем възможност може би за първи път в живота му да се почувства наистина разбрано и обгърнато в любов.

Лечебна Медитация “Пъпна Връв от Светлина” – безплатно
Това е една изключително силно лечебна медитация, с чиято помощ можем да трансформираме всичко, което сме получавали през пъпната си връв във времето ни в утробата, което ни е тежало и сме усещали като токсично. Това може да са били храни, които не сме харесвали, токсини, както и тежки емоции на майка ни и околните. А може и да е било усещането за липса и “няма достатъчно”.
В тази медитация се свързваме директно с източника и пъпната връв към Свещената Майка и си даваме пространство в нас да се влее точно това и точно толкова, каквото и колкото имаме нужда в този момент.

Медитация “Подкрепа от предците и духовните водачи” – безплатно
Това е медитация за получаване на подкрепа и послания от нашите Предци и духовни Водачи. Преди да се потопиш в това пътуване усети имаш ли въпрос или грижа, за които искаш да получиш послание или отговор.
Медитацията е записана по време на беседата ” Връзката между днешните ни трудности и появата ни на бял свят”.

Медитация “Дишам с Лекота” – безплатно
Първия си дъх поемаме още първия ден след зачеването ни.
В следващите дни упражняваме клетките ни, които по-късно ще се превърнат в клетките на белия ни дроб, какво е да дишаме.
Толкова често, когато не можем да си поемем въздух, когато нещо сякаш отвън ни задушава или застрашава, всъщност сме изпаднали в състояние на спомен от тези най-първи дни и седмици. Не онзи спомен, който има ясна картина и сюжет за случилото се, а спомена на клетките.
Тази медитация се роди спонтанно в една от срещите ни към програмата “Аз (Се) Раждам Отново – Онлайн”, която се проведе началото на годината.
Там в етапа на Въздуха започнаха да се появяват спомените от тогава за трудност в дишането и болката свързана с тази трудност. Медитацията се появи като нежен балсам, който ни целуна и припомни, че ние не сме този спомен, тази болка и тази трудност, че те са просто нещо, което ни се е случило. Помогна ни да се свържем с тази изконна наша същност, която винаги е била с нас, която знае как да диша с лекота и радост.

Послание от Покровителката на Моето Раждане: шаманско пътуване:
Много от предизвикателствата, трудностите и болките, пред които сме изправени днес, ни показват кои са били трудностите и болките ни в най-първите ни моменти на този свят – още в корема на мама и по време на раждането ни.
И колкото по-хаотична, объркана, мъчителна и уязвима е една ситуация, даден период за нас днес – толкова по-силно извиква тези най-първи трудни преживявания и оформилите се тогава вярвания.
В това шаманско пътуване Покровителката на вашето Раждане ще ви покаже точно кой момент от идването ви на бял свят се активира в трудностите и/или в хубавите изживявания и ресурсите ви днес. Ще ви даде подкрепата, която е най-подхранваща и лечебна за вас в този момент. Ще даде посланието, от което се нуждае душата ви, за да продължи по своя истински път в любов.

Лекуване на РОДОВОТО Поле и неговото въздействие върху вътреутробното ни развитие:
Идването ни на този свят е като плетеница, в която са вплетени най-разнообразни нишки, както от настоящето, така и от миналото, някои от които водят началото си много поколения назад във времето….
Влиянието на тези нишки, идващи от поколения назад в нашия род, наричаме родово поле. И това поле директно определя как ще бъдем заченати, как ще се развиваме в утробата и как ще се родим.
Няма как да променим миналото, но в пространство на любов и подкрепа, с помощта на лечебни практики, можем да диференцираме кое е наше, кое от родителите ни и кое е от Рода ни назад.
И по този начин с повече състрадание и разбиране да поемем своя собствен път, да заживеем своя собствен живот, вместо да преповтаряме живота на Предците ни. Създавайки един по-красив свят за себе си и за децата си. Свят, в който живеем от повика на душите си, вместо приковани към оковите на миналото.

Видеа по темата за изгубения близнак – безплатно:
Вече се знае, че поне 80% от хората идват по двойки, тройки, четворки в утробата на своята майка, но повечето от нас губят своя близнак / близнаци толкова рано, че дори майка ни и лекарите може да не са разбрали за това. Травмата от тази загуба е толкова голяма, че специалисти дори считат, че последиците от нея са много по – големи, болезнени и всеобхватни, от колкото която и да е травма в пренаталното време идваща от средата или взаимоотношенията с нашата майка. Но така, както болката и последиците от загубата могат да са много големи, така и даровете от лечението и възобновяването на връзката ни с този наш най-любим, най-близък спътник, могат да променят целия ни живот към по-добро.
В тези видеа ще научите:
• Как да разбера дали съм имал(а) близнак в утробата?
• Възможно ли е майка ми да не е разбрала?
• Насоки за лечение у дома
• Какви са последиците, когато взаимоотношенията ни са били враждебни?
• Бонус видео – Колективна сесия с Карти по пълнолуние “Изчезналия близнак”

Изцеление на връзката с ИЗГУБЕНИЯ БЛИЗНАК в пренаталното време:
Това е дълбок лечебен шамански процес, насочен към един от най-ключовите моменти в пренаталното ни време, към една от най-съкровените ни връзки, които изживяваме в земния си път, макар и така рано, макар и често неосъзнато – Тази с изгубения ни близнак!
Ако се питаш дали това е за теб…
Всъщност според нови данни 30 до 80% от хората започваме пътя си на Земята по двойки и тройки. Но само няколко процента се раждат и живеят живота си заедно със своите близнаци. Останалите от нас преживяваме несравнима Загуба във времето ни в Утробата – губим същество, с което имаме близост, несравнима с почти нищо друго.
Загубата на тази наша сродна душа е преживяване на несравним шок, болка и оставя трайни следи в психиката, душата и тялото ни. Последиците обикновено се разпростират в много, ако не във всички сфери в живота ни. И в повечето случаи нито майка ни, нито лекарите разбират за наличието на друг ембрион/ нашия близнак на този така ранен етап!Но за голяма радост никога не е късно да се върнем назад, да се върнем в утробата и да излекуваме болките, които сме преживели тогава. Никога не е късно да изцелим загубата на своя мил, Любим Другар и спътник. И точно това правим в този дълбок и красив лечебен процес!

“Пелвисно Присъствие и Нежно лечение на Маточното пространство”:
Много голям процент от травмиращите ни, неотработени преживявания се складират в пелвисната купа и за жените също в маточното ни пространство.Затова в тази медитативна практика отдаваме нежно внимание на тази област. Даваме внимание и нежно раздвижваме на ключови енергийни точки, на фасцията и псоас мускулите – мускулите на душата и първите мускули, които се формират в пренаталното ни време.Тази практика чудесно се съчетава с всеки друг курс и медитация, помагайки на лечебния процес, на интеграцията, почивката, и ако е нужно на освобождаването на по-трудни емоции.

“Влизане в женските стихии ОНЛАЙН”:
Този онлайн курс е прекрасна подкрепа и допълнение за тези, които са минали цялостния лечебен процес “Аз (Се) Раждам Отново” или “Аз (Се) Раждам Отново – Онлайн”. Както и е чудесна подготвителна стъпка за тези, които предвиждат тепърва да участват в цялостния лечебен процес.В него по етапно и с различни шамански пътувания, практики, ритуали и движения се свързваме със Стихиите в нас и в Природата. Свързваме се с ресурса, красотата, уникалността, силата и цялостта в нас. Встъпваме в автентичните си женски дарове и пускаме на ограниченията с помощта на стихиите.

По време на една такава сесия ще:
* научите кой точно е отпечатъкът / коя е травмата от пренаталното ви време, който / която поражда тази трудност днес
* ще получите яснота в кой момент от пренаталното ви време се е зародила
* ще разкрием кой е дарът, който стои под тази болка / тази трудност, както и какъв ресурс е наличен за вас в този момент, който да ви отведе към по-дълбоко лечение.
* получите конкретна практика / медитация, която да правите в ежедневието си и да ви подкрепя в този лечебен процес
* ще получите и насока за какво имате нужда да отворите пространство във взаимоотношенията си с хората, с които може би е свързана трудността / предизвикателството.

Уебинар “Истории от нашето раждане” – безплатно:

Дълбок и силно разтърсващ уебинар за връзката между това, през което преминава бебето в корема на майка си, как се случва самото раждане и в крайна сметка – целия емоционален свят на детето и порасналия човек в последствие.
В този уебинар разглеждаме следните теми:
✿ Как и защо бебето попива директно от своята майка това, което тя чувства, вярва, изживява?
✿ Връзката между нас и майка ни и как тя ще се отрази на връзката между нас и децата ни
✿ Кои събития по време на бременността и раждането доказано оставят траен отпечатък върху емоциите, поведението и изборите ни?
✿ Реални случаи, които показват как наглед съвсем независими проблеми в емоционалността и поведението на детето/възрастния човек се излекуват чрез третиране на пренаталния период
✿ Какво можем да направим като възрастни хора, за да изцелим начина, по който сме дошли на света – и оттам своя житейски път оттук нататък .

Уебинар “Любовният ни живот започва от Утробата” – безплатно:
В този уебинар разглеждаме:
➤ Защо е заложен в нас механизъм да изграждаме връзки?
➤ Кои са различните видове защитни механизми, които повлияват общуването ни с любимите хора и вземат контрол в трудните ситуации?
➤ Как се зараждат тези механизми на защита и реакция още в утробата?
➤ Какви видове връзки привличаме в следствие на различните защитни механизми?
➤ Как можем да повлияем на защитния механизъм, да го омекотим, да създадем нови неврологични реакции, основаващи се на доверие и сигурност в Любовта?
Ще получите нова, вълнуваща перспектива за това защо най-важните връзки в живота ни се случват както се случват и насоки за това какво можем да направим днес, за да имаме здрави и изпълващи ни взаимоотношения.

Уебинар “Зависимостите и пренаталното време” – безплатно:

Днес почти не съществуват хора без някаква зависимост – зависимост от лекарства, зависимост от медии, зависимост от храна, зависимост от работа и заетост, зависимост от стоене пред телевизора / компютъра / телефона, зависимост от пазаруване и какво ли още не.

Знаем ли, че всички тези зависимости водят началото си от времето ни в утробата и раждането ни?

Какво точно в пренаталното ни време може да доведе до някои от най-честите зависимости – това ще разберете по време на този безплатен уебинар.

Запис на Беседа “Връзките между днешните ни трудности и появата ни на бял свят” – безплатно:
В тази безплатна беседа ще разгледаме някои от най-честите трудности, пред които хората са изправени днес и по какъв начин са свързани с изживяното в утробата / изживяното от майка ни, докато е била бременна с нас:
➤ депресии, хронична подтиснатост и безнадежност, липса на енергия
➤ чувството, че не принадлежим на този свят и сме твърде различни, за да се впишем в него; че не сме достатъчни такива, каквито сме
➤ упорити зависимости, от които ни е трудно да се освободим
➤ трудност да заченем собствено дете
➤ хронични трудности в любовта, произлизащи от усещането, че не сме достатъчно добри/ интересни/ желани за хората, в които се влюбваме
➤ трудни конфликтни отношения с родителите и/ или родови травми
➤ страх за живота и здравето
➤ и други…

Практики за лекуване на пренаталното време и раждането:

Това са нежни практики, с помощта на които можем да успокоим ума, тялото и духа си, да хармонизираме нервната си система и да си дадем онази грижа, която е била есенциална нужда на нашата душа още от зачеването ни, но която не сме получили така, както сме имали нужда. Тази липса остава в енергийното ни поле и в клетките ни като травма и стои там, докато не и обърнем внимание. Това внимание си даваме с тези нежни, но дълбоки практики. Тези практики са част от оракелските карти за лекуване на пренаталното време и раждането. Ако усетите нужда от индивидуална практика, можете да запазите час за консултация с тези мъдри карти.

Повече за тях можете да научите тук.

Подкрепа за жени в подготовка за зачеване, бременни или майки:

“Родилен Енергиен Поток – Лечебен процес за възстановяване след раждане”:
Когато започне Раждането от утробата на раждащата жена се разтваря Енергиен Портал. Портал, през който започва да тече Родилната Енергия, нужна и на майката и на бебето, за да се родят.
Родилният поток може да се наруши и от най-малката намеса в полето на родилката, като типичните прегледи, които и се правят в началото на раждането или от неуважително отношение и пренебрежение на нуждите и. И разбира се големите интервенции като предизвикано раждане, упойки, клещи, вакуум и секцио дават своето отражение.
Нарушен родилен поток може да се усеща с години, може да предизвиква куп неразположения или заболявания в половите органи и пелвисното пространство на жената. Може да се прояви и като страхове в нея за детето и, или различни кошмари и страхове при детето, един от най-честите от които, е от раздяла с майката. Може да се прояви и като раздразнения, тъга, гняв, както в майката така и в детето и то години по-късно.Но никога не е късно да се върнем назад и да възстановим потока на родилната енергия и родилното енергийно поле.
Когато този поток е здрав и изпълнен с живителна енергия и Любов, връзката между майка и дете се засилва, но вместо да е връзка на вкопченост и изискване, се трансформира във връзка на любов, Подкрепа и Благословия. Превръщайки се в един от най-големите ресурси за самата майка в майчинството и и за детето в неговото израстване и поемане смело по неговия личен път на душата.

“Общувам с моето Бебе – едномесечен курс за бъдещи майки (и бащи)”:

Това е онлайн програма за започване, задълбочаване или разгръщане на общуването между майката и нейното детенце в утробата, или това, което тепърва ще покани в живота си.
Бебетата – противно на вярванията до скоро – още преди да бъдат заченати и по време на развитието им в утробата, са създания с изключително съзнание и мъдрост, създания нуждаещи се от нежност, любов, игра и разбиране.
Децата преди да бъдат заченати, могат да са наши духовни водачи. Те виждат цялата картина и желаят да ни съдействат по пътя към нашето и тяхно най-висше благо. По пътя на нашето лечение, израстване и свързване с любовта.
Могат да ни покажат от какво имат нужда, за да дойдат в живота ни, да ни отведат към нужното за нас лечение, връзка или мисията ни.Ако започнем с любопитство и отворено съзнание да си говорим с тях, да ги поканим в нашето поле, можем да започнем да изграждаме здрава връзка още от този момент. Можем да опознаем детето, което по късно ще е част от семейството ни, да играем с него, да се забавляваме. Такъв вид общуване още преди раждането е един от най-важните фактори за здраво “привързване” на новороденото към своята майка и на майката към своето дете. А това от своя страна е есенциално нужно за цялостното развитие на детето – от нервната му система, през ендокринната, имунната. Както и социалното му поведение. Всичко в здравето на детето зависи от това дали “Привързването” му към неговата майка ще е здраво / здравословно или не. Тази програма се състои от 30 различни практики за подхранване на общуването с нашето “бъдещо” дете, както и включен пакет от 5 Медитации. Пакетът Медитации може да бъде закупен и отделно.

Пакет Медитации “Общувам с моето бебе”:
Тези медитации са за бременни жени и такива, които се подготвят да заченат.
Те са тук за теб, за да ти помогнат да се отпуснеш и да отвориш пространство за общуване с твоето бебе – това в утробата ти, или това, което тепърва ще поканиш. Можеш да правиш някоя от медитациите всеки ден, или винаги, когато усетиш нужда.
Този пакет включва следните 5 медитации, създадени специално, за да улеснят и направят общуването с твоето детенце по – приятно и интересно:
– Общувам с моето бебе
– Среща с моето бебе
– Свързване със Сърцето на моето бебе
– Среща с духовното животно Пазител на моето бебе
– Бащата общува с нашето бебе

“Пелвисно Присъствие и Нежно лечение на Маточното пространство”:
В тази практика обгръщаме в нежност и любов ключови енергийни и физиологични точки в пелвисната купа и маточното пространство.
Помагаме на Енергията да се задвижи, на стагнацията да се трансформира. Позволяваме на болката да потече към Земята. Зареждаме това свято пространство с любов и светлина.Изключително подходяща подкрепа в лечението на травмиращо раждане (за майки), както и за подготовка на утробата за зачеване.
Прекрасно се съчетава със всеки от останалите курсове.

Статия “Раждането днес – свят процес или процедура по график?”
Нещо свято ли е Животът? И започва ли той за нас на Земята по свят начин?
За да отговорим на този въпрос, ви каня да поемем заедно на едно пътешествие из различни времена и пространства.

Статия “Гласът на Свещената Ярост за “нормалното” раждане днес”

Пожелавам ви прекрасни преживявания и още по-силна свързаност със личната ви сила, красота и уникалност с тези курсове, програми и медитации.

Молитвата ми е да са във ваша служба за ваше и общо най-висше благо, в името на любовта!

При въпроси, пишете на assist.mandala@gmail.com.

Още безплатни медитации на различни теми можете да намерите в сайта ни www.djvarava.com

ТУК можете да разгледате и останалите онлайн курсове, които сме създали аз и сестра ми Силвия Матеева 

А ТУК можете да разгледате информацията за цялостния лечебен процес “Аз (Се) Раждам Отново” за лекуване на пренаталното ни време и раждане – във вариантите :

С Обич
Елена

Остави коментар