Блог

3 стъпала към влизане в магичните състояния на душата

Има магия в онова състояние, когато учим или практикуваме нещо ново от любопитство, от вълнение, от удоволствие, вместо от отчаяние или нужда на всяка цена да го научим, като задължително условие за това, което желаем…

Има магия в онова състояние, когато едновременно знаем точно какво желаем, но не сме обзети в този конкретен момент с това кога и как…

Има магия в онова състояние, когато несигурността и усещането за сигурност в това, което предстои, танцуват заедно вътре в нас и се преплитат, правейки живота и сегашния момент още по-вълнуващи и приятни…

Това са блажени състояния, благословени моменти, периоди, когато буквално усещаме новите енергийни пътища и врати, които се отварят пред нас. Когато да се доверяваме и да сме в пълен вътрешен релакс е изключително лесно. Когато новото и желаното влиза в живота ни с най-малко съпротивление.

Добре, но… Как се стига до тези състояния?

Ето три стъпала към тях, които поне от моя опит ни разтварят за тях:

1) За да релаксираме в желанията си и спрем да бъдем като обзети от тях… първо имаме нужда да си позволим да бъдем напълно обзети от тях. Да, точно така. Да спрем сами да се цензурираме в силата на желанията си, да спрем да се питаме “правилни” ли са, да спрем да се чудим дали е духовно, морално, дали ни помага за сбъдването да желаем така дълбоко.
Поне пред себе си да си признаем цялата сила на това, за което копнеем, и да го въплатим (да го изтанцуваме помага много, ако ни е трудно да намерим начин!)

И всички чувства, следващи от това пълно желаене… без филтър, без преценка, без цензура. ПОЗВОЛЯВАНЕ!

2) Когато най-накрая се оставим на бурната река на емоциите и желанията си без да я направляваме и преценяваме, често идва… осъзнаването, че никога нещата не зависят само от нас или волята ни. Да, отново точно така.
Ние сме във вечно партньорство с живота, с висшите сили, с онова, което направлява невидимо човешките съдби. И докато от нас зависи да усещаме и заявяваме желанията си, пътят за тяхното изпълнение ВИНАГИ е партньорско изпълнение! Всичко, което можем да планираме с логиката и разума си е нищо пред това, което можем да привлечем по знайни и незнайни пътища, оставяйки се в доверие една по-висша сила и нашата интуиция да ни водят по пътя.

3) Започнем ли да се доверяваме на идеята, че животът и любовта могат да ни водят (вместо само на човешките си усилия, воля и разум), то започваме да чуваме едни по-дълбоки послания… те ни говорят отвътре, чрез нашия вътрешен глас, чрез усещанията ни, чрез посланията на тялото ни, чрез знаци, появяващи се по пътя ни коя е следващата ни стъпка. От какво се нуждаем и от какво не в даден момент. Кога е моментът за действие, и кога е моментът за спокойствие, притихване и релакс. Кога нещо е за нас и кога не е. Не винаги разбираме защо нещо ни дърпа в своята посока… но все по-ясно чувстваме кога този повик е истински и ни води към нещо хубаво.
И нашата работа, цялата ни работа е просто… да му се доверяваме и го следваме.

И някъде по този път, някъде насред този искрен танц със своите копнежи, потока на живота и все по-ясните знаци на интуицията… без дори да сме разбрали как, на нас ни е хубаво, спокойно, и сме отворени.

Отворени за това, което идва.

Попаднали сме в тези магични състояния, в които вече се случваме. И там всичко е истинско.

С любов,

Силвия  

Ритрийт “Аз (се) раждам отново”:

С дълбоки шамански пътувания, практики с тялото за освобождаване на заключени травми, лечебно дишане, споделяне, благословии и радващи душата успокояващи процеси ще работим в “Аз (се) раждам отново!” – 5-дневен ритрийт за изцеление на периода, прекаран в утробата на майка ни. Ритрийта е по програмата на Fountain of Life, интернационално съвременно мистично училище за лечение на женствеността.

В тази програма на уютно и красиво място в с. Априлци в началото на октомври 2019 ще се върнем назад, там, където сме получили първите и най-дълбоки изживявания на нашата душа. Ще си позволим да пуснем всичко, което мъничката ни душа е усетила като мъчително и болезнено, и което е останало някъде в нашето тяло и система и до ден днешен. Ще дадем на своето Аз нова благословия, за усещането, че сме напълно приети, обичани и желани на този Свят.

“Аз (се) раждам отново!” на 27 ноември – 1 декември 2019 – виж повече за ритрийта тук.

За въпроси: тел. 0898 393817 или на assist.mandala@gmail.com

Остави коментар