Блог

Той не се страхува от обвързване

ТОЙ НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ОБВЪРЗВАНЕ.

Страхува се да стане единствен източник на твоето удовлетворение.

Истината е, че мъжкият – евентуален – страх от обвързване, е заплаха само за нашия страх от изоставяне. Мога да разбера защо толкова мъже имат този “защитен механизъм”. Нужен им е, за да ги защити от нашето обсебване с мисълта да бъдем спасени от тяхната любов и внимание.

Техният защитен механизъм ги пази от НАШАТА рана. Ако толкова много мъже “не търсят връзка”, то е само защото твърде много жени, несъзнателно, търсят такава отчаяно.

Никога не съм мислела, че съм от тези жени. Не вярвах в брака. Бях си доволна сама със себе си. И въпреки това, вглеждайки се назад в историята на връзките ми… пред мен се разкрива картина. Виждам, че несъзнателно съм правела точно това.

В момента щом започвах да имам чувства към някой мъж, раната ми от изоставяне се активираше. И всеки шанс за истинско свързване беше затъмнен от подсъзнателни страхове и механизми. Той ставаше основен източник на любов и удовлетворение и множество, множество тихи очаквания и огорчения започваха да се трупат.

Вече не се свързвах с личност, със суверенно същество – аз се свързвах с обект, който използвах, за да задоволя нуждите си.

И мъжете и жените днес се свързват един с друг повече през техните рани, отколкото през техните сърца – а не можем да продължим да виним другия, без да погледнем защо тяхната рана активира нашата. Да анализираме дали един мъж има страх от обвързване или не – показва, че и ние, точно както той, все още не можем да се свързваме с другия безусловно.

Когато се свързваме през сърцата си – ние не искаме който и да било да ни дава каквото и да било, което не е дадено свободно и без очаквания. Ние отказваме повече да участваме в игрите на дебнене и надмощие между мъжа и жената.

Давай ми или не ми давай – това си е твое решение.

За някои мъже “Аз не търся връзка” означава, че имат страх от обвързване. За много други обаче това означава “Не искам да си изградиш цяла фантазия за мен и за това коя дупка мога да запълня в сърцето и живота ти. Аз просто искам свободата да усетя как тази свързаност се развива във времето, да ни се случи както се случва, естествено. Ако не си търсиш фантазия, а истинска свързаност – това не би трябвало да е проблем.

Бихте се наслаждавали на компанията и свързаността си един с друг и ти би останала свързана със себе си, потапяйки се във всеки един момент, ако той ти носи удоволствие – ако там се чувстваш така, както ти харесва да се чувстваш.

Ако не се чувстваш така – тогава ти така или иначе не искаш тази свързаност.

Ако не се чувстваш така, както ти харесва да се чувстваш, но въпреки това искаш той да се обвърже – не този мъж е това, което искаш. Да бъдеш спасена е това, което искаш.”

Автор: Имая Сабине

Превод: Силвия Матеева

========================

6 красиви и силни медитации за отваряне на сърцето и способността да се свързваме с другите през сърцето си, създадени от Силвия  Матеева, ще откриеш в пакета “Сърцето ми в ритъма на любовта”.

Той съдържа 6 въздействащи лечебни аудио-сесии, които събуждат и активират енергията на сърцето, настройват ни на вибрацията на любовта и ни помагат в трудни ситуации в отношенията с любимите хора. За да имаш постоянен достъп до пълния пакет с всички 6 медитации – виж повече информация за тях ТУК!

 

 

 

Остави коментар