Блог

ТВОРЧЕСТВО

В днешно време вече виждаме, че линейният начин на живот и подход не функционират много добре.

За много от нас вече предначертаният път ” отивам на училище, после следвам нещо смислено и сигурно, после работя това, което съм следвал/а и се пенсионирам щастливо” някак не работи.

По какво разбираме, че не работи?

Чувстваме се изтощени, започваме да нямаме радост, единствения ни смисъл в живота е да ни повишат или да се грижим за някой друг, започва да ни боли тялото, разболяваме се от хронични или тежки болести, идват депресията или паническите атаки…

Все повече от нас започваме да усещаме, че има нещо повече, че сме родени за да се чувстваме живи, силни, радостни, да се свързваме с любимите ни чрез радост и удоволствие, а не дълг и страх., че имаме дар, който копнеем да споделим със света, дори да не знаем още какъв е той, чувстваме копнежа да творим.

И да скочим в промяната не винаги е лесно. Има куп болки, които имат нужда да бъдат погледнати, почетени и излекувани.

Има и още нещо, което има нужда да бъде почетено:

!!! НАШАТА ЖЕНСКА ЦИКЛИЧНА ПРИРОДА !!!

Няма път който стига до пълния ни творчески потенциал и лекота, който да заобикаля следването на вътрешния ни ритъм.

А този наш вътрешен ритъм в повечето случаи е съвсем напълно и тотално различен от ритъма, на който сме научени.

Този ритъм не е линеен, не винаги е предсказуем, бавен е, променлив, със собствено настроение и собствена мъдрост.

И изборът е наш – ще го последваме ли?

За мен най голяма помощ в това да се доверя на своя ритъм, да пусна страховете, че няма да следвам предначертания ми линеен път, да опозная този ритъм и да се отпусна в ръцете на една по-висша вътрешна мъдрост, която да ме поведе по МОЯ път, тази най голяма помощ бяха и все още са СТИХИИТЕ.

Стихиите ме поведоха на пътуване към мен самата, към моя ритъм и пулс. И не само.

Чрез тях се отключи способността ми да усещам свързаността ни със планетата и всички нейни деца.

Чрез тях разбрах, че сме едно. Пулсът на земята е моят пулс. Нейните ветрове са моето вдъхновение. Нейните води са потока вътре в мен, потока от идеи, креативност, радост, тъга, … емоции, нейната лава е страстта и живецът, които ме движат напред – в моята спираловидна посока, с моето темпо.

Чрез тях започнах да чувам гласа и посланията на растения, камъни, езера.

Чрез тях се научих, че да уважавам природата е същото като да уважавам своето женско тяло.

Чрез тях усетих, че никога не съм сама.

Чрез тях се научих как да привличам своето духовно семейство – онези същества, които ни вдъхновяват, с които се чувстваме не просто в безопасност да бъдем себе си, а в чието присъствие разцъфваме, с които трептим на една честота, честота, която ни носи радост.

Този Август – Влизане в женските СТИХИИ – за първи път в онлайн формат.

Това е програма, за която горя с цялата си страст.

Моето намерение, когато правя каквото и да е събитие, ритрийт или програма е чрез нея жените, които участват да се свържат все по-силно със себе си, със своята истина, със своята мъдрост и своята сила, своите дарове, своя път. Не да следват конкретни рамки и правила с обещания за щастлив живот, а да се свържат с това, за което са дошли тук на земята в този живот.

Пътят на всяка една изглежда различно, събира ни почитта и вярата и силата на нашата уникалност. Събира ни уважението ни към нашата различност.

Събира ни копнежа за един живот, който е извън линейната матрица, заложена в миналото.

И всеки път, когато сме я провеждали на живо съм се удивявала как точно това се случва. Всяка засиява в свои уникални багри. Всяка получава нещо различно, което и е нужно в този момент. Няма конкретен списък с чудесата, които могат да ви се случат, защото не искаме да ви закотвяме в нещо конкретно, което вече се е случило.

Защото това е път, който творите вие. А Стихиите са ви водачи, лечители, приятели, любовници, майка и баща, учители, деца.

Във всеки момент нещо различно. Във всеки различен участък от живота ви, със всяко предизвикателство и със всяка радост – те се изменят за нас – защото носят женското начало на сътворението в себе си – гъвкави са, спираловидни, циклични, непредвидими – също каро нас.

И това е едно от най-големите предимства на онлайн формата – шаманските пътувания и движенията за интегриране в тялото, които са сърцето на програмата, са на ваше разположение за винаги – винаги, когато почувствате нужда да се свържете наново със стихиите, да се свържете с нов пласт дълбочина – своя собствена – ще можете да се връщате към тези дълбоки пътувания към вашето подсъзнание, към вашата мъдрост, за да преоткривате и сътворявате себе си и светът си наново и наново.

С любов,

Елена Матеева

Последвай Елена във фейсбук.

Повече информация за програмата – какво съдържа и как ще протече – и за начините на записване ще намерите тук:

Влизане в женските стихии – онлайн програма през Август.

 

Остави коментар