Блог

Сексуалност и кураж

Според вас може ли да има силна сексуална енергия във вените ни, да има привличане и химия с другия, да има свобода в собствената ни сексуалност без да има кураж, смелост, решителност?

Ако се обърна към жените – можем ли да се почувстваме силно привлечени от мъж, който не ни дава никакво усещане, че притежава смелост, кураж, решителност? Без значение колко други прекрасни качества има?

Можем ли ние да се усетим в силно заредена сексуална енергия, ако не чувстваме собствената си решителност и кураж да казваме ДА на това, което искаме в живота?

Сексуалността и смелостта вървят ръка за ръка.
Убием ли едното, убиваме и другото.

И също така – съживим ли едното, съживяваме и другото.

Сексуалната енергия в повечето древни енергийни практики е синоним на ЖИЗНЕНАТА енергия. Връзката с живота. Способността да казваме НЕ, когато искаме да кажем не. Способността да казваме ДА, когато искаме да кажем да.

Смелостта да изразя себе си, дори когато няма да бъда одобрена. Смелостта да застана зад желанията си. Смелостта да покажа коя съм. Смелостта да се впускам в най-вълнуващите приключения на живота.

Тази смелост може да се проявява по различен начин при мъжете и при жените. Но в същността си има общ корен – КАЗВАМ ДА НА СЕБЕ СИ И НА ЖИВОТА.

Това е енергията на Огъня.
Това е в много древни лечебни практики и мистични училища на женската сила Енергията на Дракона.

Това не е пошлата евтина сексуалност, и далеч не е винаги свързано със самия сексуален акт. Това е куражът да отърсим старите ограничения и встъпим в новото, вълнуващото и заявим…

Ето ме, това съм аз.
Това искам.
Това е моят път.

…Това е дяволски секси. Създава неустоима химия.
Хората в тази енергия ни привличат силно.
Когато ние сме в тази енергия, действаме по този начин на другите.
И най-хубавото… действаме така неустоимо на самите себе си 

Това е един от ефектите на практиката “Диханието на Дракона” върху нас и системата ни. Ако това ни е нужно в този момент, това ще се отключи в нас по време на този силен, катарзисен процес.

Но и тук огнената и драконовата енергия са интуитивни и ще случат това, което е най-нужно за нас в момента. Други възможни въздействия са:

➤ отпушване на стара, застояла енергия и блокажи, ПРЕЧЕЩИ НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ
➤ отблокиране на женските енергийни центрове, тяхното прочистване, пускане на сиянието им да се излъчва навън
➤ пускане, премахване на коренни причини за различни заболявания, свързани с болките на душата
➤ освобождение на стари болки и мъки, които ни пречат да се свързваме с чистите удоволствия и наслади на живота и в отношенията.

С две думи… пускаме Дракона да изпепели старото, стегнатото, застоялото, блокираното… да смъкнем старите си кожи, старите си маски… и пуснем страстта, куража, сексуалността, здравето си, сиянието си НА СВОБОДА.

Силвия Матеева


Практиката “Диханието на Дракона” предстои на живо в СОФИЯ:
01.03. от 13:00ч. в залата на Om Yoga&Lifestyle
За информация и записване тук:  “Диханието на Дракона” и Лечебна звукотерапия в София

 

Практиката е част от уикенд-програмата “Настройка енергийните ни меридиани на новите вибрации на Любовта” със Силвия и Елена на 29.02.-01.03. в София.

Повече информация и график на различните практики, включително Мандала танц, вижте на линка: “Настройка енергийните ни меридиани на новите вибрации на Любовта”.


 

За въпроси относно различните практики:
assist.mandala@gmail.com
тел. 0898 393817 – Силвия Матеева
тел. 0898 381215 – Елена Матеева

Остави коментар