Блог

Свещен съюз

Всички ние, без изключение, копнеем за любов, за свързване, за преживяване на този живот заедно.

Но нашите души и нашите личности в този живот правят различни избори за това докъде да стигнат в този копнеж. За това кой вид свързване в Любовта ще им даде чувството на изпълненост.

Ето някои основни нива:

✦ Създаване на партньорство/ семейство, за да можем да имаме дете, за да получим одобрение от обществото, за да не се чувстваме, че нещо не ни е наред пред другите.

✦ Създаване на партньорство/ семейство, за да не сме сами в този живот, да преживяваме хубавите и трудните му моменти с някого, с когото се разбираме и уважаваме.

✦ Влизане във връзка на база общи интереси, харесване, привличане, тръпка и общо удоволствие от предприеманите в живота неща.

✦ Влизане във връзка на база Любов – сърцето ни вижда душата на другия, изпитваме страст и силни чувства, има емоционален и сексуален обмен, животът придобива по-красиви окраски в това Заедно. Силно копнеем това да се окаже нашият човек и мисълта, че може да не стане така, е мъчителна. Ако връзката отиде към край, пускането се случва бавно и трудно.

✦ СВЕЩЕН СЪЮЗ – Любов от най-съкровената част в нас, от ядрото на същността ни, което разпознава ядрото на същността на нашия Любим. Това е усещането “Аз съм у дома!”

Свързването е на много дълбоко ниво, в най-дълбоките ни ценности и поглед за света. Самата материя на чувстване и обичане е от най-красиво естество.

Ние не виждаме своя Любим като съвършен (той и не е). Но чрез неговото присъствие ние получаваме достъп до безкраен океан от мека, приемаща, блажена, красива, вселенска Любов. Чувстваме се обгърнати от нещо по-висше, дълбоко, сияйно и стоплящо. Той не е съвършен, но ние се чувстваме съвършено с него, в своята несъвършеност. С лекота започваме да приемаме и обичаме собственото си несъвършенство.

Чувстваме се истински видяни като тези, които наистина сме. И сме способни истински да видим своя Любим, отвъд неговите маски и болки. Не се стремим нито да го променяме по наш критерий, нито да го контролираме. Готови сме да дадем цялата своя Любов, за общото ни изцеление. Готови сме да му дадем свещено лечебно пространство. Готови сме за гмуркане в истинска интимност, истина, разголване на душата ни. Да бъдем истински става най-голямото и красиво приключение.

Сексуалността става свещена. Дори и когато този човек ни липсва при физическо отсъствие, в нас има дълбоко спокойствие и доверие. Дори ако не винаги знаем какво следва и как ще се развият нещата. Чувстваме се издигнати на една друга честота, вибрация, тези, които наистина сме се родили да бъдем.

Околните и светът също черпят от тази енергия и тя лекува и заразява със своята топла Любов.

На пръв поглед може да изглежда, че пътят и посоката към тези фази са едни и същи. Че просто всяка следваща фаза иска от нас да извървим още стъпки от този път, да дадем още усилие в посока на Любовта и градене на силна връзка.

В началото може да ни се струва така и да извървяваме подобни стъпки… но скоро след това душата ни е пред избор:

Защото пътят на СВЕЩЕНИЯ СЪЮЗ е различен от този, водещ към останалите състояния на връзка.

За пътят на Свещения Съюз ще трябва да изхвърлим всички съвети от списания и книги за това как се печели мъж/ жена. Ще трябва да забравим теориите за това как да предизвикаме влюбване, как да събудим чувства или пък желание за обвързване и грижа у другия.

Ще трябва да излезем от планирането, идеите си за това какво би трябвало да прави или да е един “истински мъж”, и какво би трябвало да прави или да е “една истинска жена”.

Ще трябва да оставим стремежа си да “манифестираме” съвършената връзка, с партньор на мечтите си от грижливо описан списък със 100 качества.

Ще трябва да се научим да пускаме контрола в тази връзка, в това накъде отива, в това кога какво ще се случи, и да паднем безтегловно в ръцете на Живота.

Ще иска от нас да предприемем най-големия си урок по Доверие. Ще иска от нас да отваряме отново и отново сърцето си, дори ако в това отваряне понякога боли, за да може то да си спомни, че винаги е Любов.

Ще иска от нас да обелим пласт по пласт чуждото, неистинното за душата ни, и да ни остави голи по своето истинско разбиране за Любов и свързване – без значение дали то съвпада с общо-приетото или не. Ще иска да избираме това, което ни прави истински живи, отново и отново, и няма да ни оставя да се успим в рутина.

Ще иска от нас да можем да стоим в щастието си! Да можем да му се доверим и насладим, присъствайки в него, вместо главата ни да е постоянно заета с това как да го задържим, как да не се заблудим и как да не паднем отвисоко. А нервната ни система не е свикнала на чисто, дълбоко, блажено щастие, тя е отвикнала от това в последните векове!

Ще иска от нас… да си простим. Дори, когато, избрали и поели по този нов път, продължаваме да действаме от стари механизми.

Да се отправим по пътя на Свещения Съюз е може би най-уязвимото нещо за нашето сърце и нашето същество. Защото макар и някога да е било там, това е било много много отдавна и оттогава е натрупало стотици прегради от болка, предателство, отхвърляне.

Да избере отново този път означава за Сърцето ни отново да повярва. Да премине през и изчувства всичко, което го е обрулило и да продължи отвъд – където е неговата истинска Природа.

Това често също означава по-дълъг път и голямо търпение, докато стопяваме преградите си и се завръщаме към тази наша забравена способност да бъдем истински в Любовта. Често това означава, че ще ни е нужно да вярваме, докато другите не ни разбират, и докато главата ни не намира доказателства в щастливата развръзка.

Да бъдем в Свещен Съюз е цял нов начин на съществуване. Не просто още няколко стъпки по отъпкания начин на това “как да влезем в мечтаната връзка”.

И този цял нов начин, така неясен, уязвим, често по-дълъг, оставящ ни отворени и голи пред другия, искащ от нас пълно пускане на Контрола, оставящ ни на компаса на сърцето ни… може да бъде наистина плашещ за мнозинството от хората днес!

И това е ОК. Това е човешко. Това е разбираемо.
Минали сме през толкова много.
И имаме право да изберем своята форма на щастие в този живот. Своята форма на връзка, която ще ни даде усещането “чувствам се добре и изпълнен(а).”

Но ако чувстваш, че си от тези сред нас, на които Душата е избрала да живее в Свещен Съюз, с всички преодолявания и последствия – добре дошла/ дошъл! Не си сам(а)!

Аз дойдох до момент в живота си, където ясно признах този избор на мъдрата си Душа. Ясно разбрах защо бързо съм пускала правила, тактики и стратегии за обвързване, които работят за толкова хора. И защо не работят за мен.

Ясно разбрах защо не съм оставала за дълго заседнала в някоя от другите фази. Без значение дали по мой избор или не.
Разпознах песента на душата си и към какво ме води тя.

Ще съм честна с теб – да, този път често наистина е по-дълъг, иска повече търпение, иска да сме готови отново и отново да стигаме дълбините на съществото си, да се учим на истинско отваряне, на най-голямата уязвимост.

Но ако питате мен… Това е, което си струва.

За да сме живели истински.

За да сме познали Любов. В цялата й красота, дълбочина и лечебна сила.

С всичките й дарове към нас, като жители на тази Земя.


Аз дълбоко вярвам в пътешествието към Свещен Съюз за тези, които чувстват повика му в душата си и усещат, че са дошли да изживеят Любовта по този начин.

За това пътешествие и такъв тип Съюз се отваряме в съкровен процес в ритрийта-изживяване “Отварям се за Свещен Съюз в Любовта”.

Там чрез лечебни практики за доверие и отваряне на сърцето, през свързване с насладата (която ни е нужна, за да тренираме нервната си система на щастие), чрез красота, удоволствие за сетивата, пускане на контрол, шамански медитативни пътувания за свързване с Любимия, отваряне на пространство за тази дълбока интимност и Любов в съществото си…

Ще си дадем катализираща трансформация, за да минем по-бързо на вибрацията, която привлича в живота ни този Свещен Съюз. За да имаме в себе си основа да го поемем, да му се доверим, да му се насладим.

Нещо идва в живота ни, когато сме готови за него.
Този ритрийт е смъкването на преградите и преминаване в готовността.

Ще се състои в Гърция на уникално място, с вземащи дъха гледки към морската шир от мястото, където ще спим, практикуваме и наслаждаваме на живота.

С възможност и за релаксация и приключения – защото с помощта на време за интеграция и приятни, запомнящи се преживявания промяната влиза много по-дълбоко в нас. И защото това ни учи, че промяната е свързана с наслада. Че любовта е наслада.

Провеждането беше предвидено за този септември, но покрай по-специалната ситуация тази година още в началото на лятото взехме решение да отложим за 2021.

Доверявам се на това изместване във времето. Може би и аз самата се нуждая от това време, за да ви бъда в пълна служба в тази нова вибрация. Вярвам, че това лечебно и красиво изживяване, което планувам в душата ми с вас, ще се случи в най-добрият момент за посяване на това семе и отваряне за тази нова реалност,

На Любов.
На Свещен Съюз.Очаквайте скоро новите дати за 2021, когато бъдат уточнени с мястото на провеждане.

То ще бъде на о. Китнос и вярваме, че и самият път натам ще е истинско забавно приключение 😉 Ако условията за престой и прехрана останат същите от страна на нашите домакини, то таксата за пълното изживяване с програма на ритрийта, 6 нощувки, високо-качествени био закуска, вечеря и следобена закуска (за да можем по обед да изследваме автентични таверни заедно), красиво място за практика с неповторима гледка към морската шир: 750 евро при ранно записване.

Кога ще обявим ранното записване – следете, надяваме се да можем да ви пуснем конкретно инфо съвсем скоро.

С любов,
Силвия 

Последвай Силвия във фейсбук.

Остави коментар