Блог

Свещен съюз в любовта

В последно време наблюдавам как след моментите на пълна любов, разтваряне и омекване, сърцето ми започва не чак толкова бавно и абсолютно сигурно да се втвърдява и затваря. Процес, който наблюдавам и осъзнавам, но който не мога и в самия момент момент не искам да спра.

Усещам абсолютно осезаемо, на физическо ниво как изграждам прегради, колко трудно е да остана с отворено сърце, когато ме заболи, когато се почувствам отхвърлена, неразбрана, неприета, предадена.

И макар да виждам ясно, че самата ситуация, която уж ме е провокирала да започна да затварям сърцето си, не е съразмерна с начина , по който се чувствам, в този начален момент съм безсилна.

В самия момент, когато старите ми рани са директно активирани все още не мога да взема друг избор, но когато мине малко време, ден, седмица вече мога да взема друго решение. Тогава започвам да общувам със сърцето си, с вътрешното си дете, с вътрешната си наранена жена и с душите на моите родители и на моя партньор, с онази наранена част от мен, която е научила някога, много отдавна, че е по-безопасно да затворя сърцето си.

Това общуване от това пространство с тях и със себе си променя всичко за мен. Позволява ми да видя отвъд привидното – при мен и при тях, позволява ми да се приема все още неперфектна в този труден за мен за навигиране терен.
Позволява ми да си дам време, да се усетя и така малко по малко, когато усетя, че съм готова да започна да отварям сърцето си отново, бавно и нежно, с неговото темпо.

Това е бавен път, защото истинското отваряне може да стане само с много нежност и търпение. Но е и един изключително вълнуващ път. Път, който ни помага да се разгърнем листенце по листенце като разцъфващо цвете. Път, който ни води все по-близо до нас самите, а от там и до хората около нас, до партньора до нас.

Това е път, който ако позволим на мистичното, дълбоко и красиво женско начало да ни води, на свещената Майка да ни обгърне в любовта, грижата и закрилата на меката си черна, кадифена светлина на своята утроба, ако си позволим да се преродим наново, да се припознаем по нов начин чрез нея, можем да достигнем, да усетим, да сбъднем истински свещен съюз.

Свещен съюз между мъжкото и женското начало – в нас самите, а после и във взаимоотношенията с мъжа до нас.

Свещеният съюз не изглежда като изваден от приказките, без никакви проблеми и трудности, а е начин на бъдене един с друг, който ни отвежда към смелостта да бъдем себе си, истински, голи по душа, в пълна уязвимост и със своите слабости и грешки в най-дълбока интимност, споделяйки се себе си и онези части от нас, които иначе се опитваме да скрием от друго човешко същество.

Това е един от най-големите ни копнежи, но и едно от най-плашещите ни неща на този свят.

Повечето от нас не сме израснали в семейства на родители в свещен съюз. Повечето от нас преоткриваме един напълно нов свят, за който нямаме карти, учим нов език, на който никой не ни е научил досега, и в който тактиките и опитите за манипулация и контрол се сриват като пясъчен замък насред ураган.

Това е пътуване навътре, към сърцата ни, подкрепени от нежния шепот на свещената майка и свещения баща, от свещеното женско и свещеното мъжко начало.
Навътре към забравени древни части от нас, които са знаели как да бъдат с отворено сърце, в любов и уязвимост.
Навътре където живее информацията, идваща от невинното ни, изначално, вечно аз, което знае как да обича с отворено сърце, което знае от какво имаме нужда.

Само така можем да почувстваме това знание и да го живеем, вместо да влизаме в поредната роля, където по сценарий се опитваме да играем жената, която е с успешна връзка и да имитираме любов и интимност.

💖💖💖💖💖💖💖💖💖💖

На това пътуване навътре към себе си и към истинския свещен съюз поемаме този ноември.

❤️ От началото на Ноември започва 30 дневната онлайн програма:
“30 дни до отворено Сърце”, където меко и нежно Силвия Матеева ще ни поведе към подготвяне на нашите крехки, наранени сърца, за да започнат те да се разтварят, да омекват, да се лекуват и да станат силни и сияещи.
Преди да можем да общуваме с партньор чрез отворено сърце, за да можем да изпитаме тази интимност и свързаност, за която копнеем, е нужно да отделим внимание и обич на нашите собствени сърца, да се погрижим за тях и да им помогнем да се доверят и отворят отново.
Повече информация за тази програма виж тук:
http://djavarava.com/30-days-to-open-heart/.

💞 На 9ти Ноември в София ще проведем за първи път събитие, в което ще поемем на път към разтваряне на сърцето ни за свещен съюз в любовта. Чрез дълбоки практики от системата Womb Awakening ще лекуваме болката, ще припознаваме радостта и Любовта в свещения съюз, за който всички ние копнеем.

Това не е списък какви качества умът и егото ни си мислят, че нашият мъж трябва да притежава. Не са техники за контролиране на живота, които да материализират грижливо изготвения ни списък – само за да се усетим недоволни и неудовлетворени за пореден път. Това е дълбока и съкровена среща с нас самите и с мъжа, за който душата ни копнее и за който сме родени – за да можем да го припознаем в сегашната реалност и да си припомним как имаме нужда да общуваме с него, за да се чувстваме благословени, сияещи, радостни, страстни, обичани и обичащи.
Повече информация за това събитие и програмата на целия уикенд вижте тук: http://djavarava.com/open-fem-state-sofia/.

💗 На 27ми Ноември до 1ви Декември ще се състои отново ритрийта “Аз се Раждам Отново”, където ще лекуваме най-първите моменти в този живот, когато са се зародила представата ни и убежденията ни за любовта, когато за първи път сърцето ни е било разбито и е усетило болка в сегашната ни инкарнация – моментът, когато сме били едно с нашата майка и нейните болки и разочарования са станали наши. Болката от взаимоотношенията с нашата майка и нашия баща ще се преповтарят във взаимоотношенията с нашите партньори, докато не се върнем в началото и не влеем Любов в тези първи, най-уязвими моменти на тази земя.
Повече информация за този процес, който по думите на участвали в него жени “променя животи и съдби”, виж тук:
http://djavarava.com/retreat-rebirth/.

Ние нямаме търпение да поемем на това вълнуващо пътешествие през месец Ноември и да го споделим заедно с вас.

С Обич
Елена 

Последвай Елена на нейната страница.

Остави коментар