Блог

Когато като жени вярваме, че не сме красиви, вярваме, че не сме от значение.

Усещането за красота или липсата му е много, много по-важна част от себестойността на жената, и много по-дълбока рана за жените като цяло в сравнение с мъжете.

(За причините – малко по-долу в текста).

Когато израстваме, вярвайки че физическата ни форма, телата ни не са достатъчно красиви и привлекателни за този свят, обикновено се случва едно или повече от следните неща:

❌крием се зад незабележимо облекло, избягваме места и ситуации, където привличаме внимание или където тялото е повече на показ – като спа, плаж, и други всъщност особено приятни занимания. Лишаваме се от радостите на женското кокетничене, здравословна суета и дори на живота.

❌ другата крайност – стараем се на всяка цена да докажем (пред другите, защото ние сами не го вярваме), че сме секси, еротични, достатъчно привлекателни като мислим особено много за стайлинга си и инвестираме куп пари в подобрение на външния си вид, или пък в по-лошия случай – стигаме до леко поведение и водим безразборен сексуален живот, само и само да си докажем, че някой ни желае.

❌ избираме си мъже, които се надяваме да ни дадат стойност, като ни покажат, че сме красиви, докато всъщност не вярваме да ни го покажат, защото дълбоко в себе си си знаем, че не сме.

❌ избираме си мъже, които считаме за напълно безопасни – такива, към които нямаме дълбоки чувства и привличане, защото всъщност не вярваме, че онези, които истински ни привличат, биха отговорили на чувствата ни. В крайна сметка за тях не сме достатъчно красиви, достатъчно жени!

❌мъжете не са единственото ни слабо място – огромно време и вътрешна енергия отиват за това да се сравняваме с другите жени… обикновено давайки си по-малкото точки и губейки състезанието в собствената си глава.

❌най-тежкият вариант – от безсилие изцяло игнорираме темата със своята красота, своето тяло и физическа форма, правейки се, че тя не съществува, че няма никакво значение, че тялото ни изобщо няма значение – за нас, за другите, за света. Присмиваме се на хората, за които това има някаква стойност, докато вътрешно правим всичко възможно, за да подтиснем собствения си копнеж да се почувстваме красиви… Това често резултира в сериозен бунт на тялото срещу пълното му отричане и игнориране и то започва да крещи за признание и внимание както може – чрез екстремни отклонения в теглото, или дори чрез болест (често в женската полова система).

И тук е моментът да се попитаме… Не сме ли изморени от тази повсеместна изкривена счупена връзка със собствената ни физическа форма?

Не сме ли изморени да сме изморени?

Не е ли време да си върнем източника на себестойност, красота, сила вътре в себе си?

Защото да отдели жената от дълбоката любяща връзка с тялото й, е част от идеята на патриархалната система, ръководеща света в последните няколко хиляди години.

Подчертавам, не говорим за мъже… а за патриархат. Системата, подходът към живота, който решава да отнеме от пълната стойност на жената и я лиши от връзка с най-големите й дарове и източници на сила.

Жената, която е свързана с даровете, дълбочината и мъдростта на своето тяло, която се чувства в своята пълна красота и себестойност, е изключително силна.

Искаш ли да отнемеш силата на жената – отнеми й връзката с нейното тяло.

И патриархатът е свършил чудесна работа от тази задача.

Днес имаме милиони и милиарди жени с прекъсната връзка със своите тела – тела, които третират с недоверие, неприязън, безкрайни изисквания, вечна самокритика и дори пълно игнориране.

Затова имаме жени, които не знаят как да бъдат във връзка с най-големите си дарове и да се чувстват дълбоко и цялостно достатъчни и достойни.

Но времената се променят…
И ние си спомняме.

Малко по малко си припомняме къде са нашите дарове, кои са истинските ни нужди, припомняме си как отново да бъдем в страстна любовна връзка с прекрасните си женски тела.

Това е едно от най-уникалните завръщания към своята сила, които можеш да направиш!


Затова съм вложила сърце и душа в процес, който ни връща към това знание.

“30 дни до любов към тялото ми” е този процес и за теб, ако си уморена да си уморена от симптомите на разбитата връзка с твоето тяло.

Ако нещо те зове да преминеш през него, това не е случайно. Не е случайно, че в този момент четеш тази публикация до края й, вместо да четеш статия за най-актуалния грим и прическа или насоки от фитнес експерт как да изгориш излишните мазнини.

Защото дълбоко в себе си знаеш, че никой експерт по дрехи, грим или спорт няма да запълни онази дупка в теб, която не знае как да се чувства красива и вярва в тази красота.

Ако не се погрижим за това място в нас, то ще се обажда винаги, когато сме в уязвима ситуация, винаги, когато наистина харесаме и пожелаем някого, винаги, когато имаме възможността наистина да бъдем видени…

Затова “30 дни до любов към тялото ми” не е за това как да оформяш, променяш тялото си и го вкарваш в определен стандарт (макар че много често като резултат от процеса тялото започва да се променя, да става по-красиво и чувствено, да се връща към стара добра форма, да сияе, да оздравява – естествено, отвътре навън!) – това е процес, който ще ти помогне:

… да започнеш да виждаш красота в себе си там, където преди не си я виждала;
… да започнеш да чувстваш приемане и наслада в тялото си там, където преди не си чувствала;
… да откриеш какъв дар е да чуваш и се доверяваш на тялото си, както не си можела преди – и да се смайваш от посланията, които то започва да ти носи;
… да се наслаждаваш на уникалността на формите си, докато искрено се възхищаваш и на чуждата красота (което вдига женската ни енергия вместо да я изцежда чрез постоянни сравнения);
… да започнеш да се завръщаш към истинската и най-магнетична красота – тази, която идва от вярването, че сме красиви!

Позволи ми да те хвана за ръка и те преведа през твоето лично пътуване към това състояние… което сме чакали цял живот, и може би още много животи преди това!

За мен би било чест да те подкрепям по този вълнуващ път в онлайн-програмата “30 дни до любов към тялото ми”.

ОЧАКВАЙТЕ НОВО ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОГРАМАТА ПРЕЗ 2021г.!

С любов, Силвия.

За водещата Силвия Матеева

Силвия е преди всичко треньор, работещ с телесни и танцови терапии, за изцеление на душата и тялото по възможно най-естествен и автентичен път. Тя е една от първите треньорки по Мандала Танц – танцът на женската енергия – в България.
Отдадена на темите връзка с интуицията, женствеността, здравето, вътрешната увереност и магнетизъм, които идват от автентичната ни природа. Най-важната част от своята работа вижда в лекуване на любовния си живот и връзката, която имаме с любовта. Работи с древни и нови енергийни практики, телесни методи за емоционално лечение, интуитивни танци, авторски медитации, лечебни практики с нефритени яйца, методи от най-добрите школи в света (като напр. Qoya, София Сундари, Тоша Силвър, Ким Анами и др.). Създател на първите 30-дневни онлайн-програми с ежедневен съпровод за изцеление на сърцето и женствеността в България. Работила с вече над 2000 жени от цялата страна за тяхната женска увереност, красота и цялостно щастие. Ко-създател на първата в България онлайн-платформа за водени медитации на български език www.djavarava.com.

Последвай Силвия във фейсбук.

Остави коментар