Блог

“Дъщеря ми ще знае, че е красива…”

Прочетох тази мисъл някъде, преди време, и буквално ме прониза. Оттогава остана с мен и отвреме на време си я припомням.

Да знам, че съм красива отвъд всяко съмнение… изобщо не е това, с което израснах. През по-голямата част от живота си познавах точно обратното състояние.

Когато го прочетох, се попитах: Какво би било, ако моята майка си беше дала такова обещание? Знам, че тя е направила най-доброто, на което е способна, и дори отвъд него. Но факт е… нашите майки, и техните майки, и техните… в повечето случаи не знаят как да ни дадат това непоклатимо свързване със собствената ни красота.

Този подарък да знаем, че сме красиви отвъд всяко съмнение.

И то е защото… самите те не са знаели как да вярват в красотата си отвъд всяко съмнение.

И така поколения след поколения жени – предаваме тези съмнения в един от най-големите си дарове по рождение. Не защото не го притежаваме – а защото не сме научени да вярваме в него, да го виждаме и да му се наслаждаваме.

Всяко нещо, което израства с посланието, че е красиво и обичано, излъчва красота и любов. Става красиво – дълбоко, истински, автентично красиво. Тази сияйна красота, която идва само, когато вярваме в нея.

Така както растението разцъфва във великолепие, когато му говорим думи на любов и възхита…

Така както малкото момиченце израства красива, чувствена, уверена жена, когато с любов му разказваме колко е красиво от самото му раждане …

Така и нашето тяло, нашата физическа форма, сияе с красота отвътре и отвън, когато всеки ден получава това послание от нас.

Нашите клетки чуват… не само нашите думи, но и всичко, което си казваме вътре в себе си.

И да – това е не просто свещен подарък, който можем да дадем на себе си. Това е подарък за нашите дъщери, и техните дъщери, и техните дъщери…

Защото жена, която изгради връзка със собствената си красота отвъд всяко съмнение, ще предаде това на своята дъщеря.

За да дадем най-после началото на поколения жени, които…

…знаят как да обичат себе си.


“30 дни до любов към тялото ми” е посвещение в този нов живот като жена.
Отношението към своята физическа форма, за която ние и тялото ни винаги сме копнели.

Дали е малко по-трудно да се учим на това, когато сме на 20, 30, 40, 50…? Безспорно! Затова и моята дъщеря ще го знае от деня на своето раждане 

За останалите, които се учим на това като пораснали жени, ще има нужда от достатъчна решимост, за да завибрираме с това знание, с това усещане.

Хубавата новина… клетките ни ни обичат и да бъдем красиви е част от първичната ни женска природа. Ние сме призвани да я живеем и това е не само възможно – тя буквално ни чака!

Виждам как моите клетки ме обичат все повече и повече. И как това се случва пред очите ми с многобройните жени, които решат да тръгнат по пътя на преоткриване на уникалната си красота.

Научи повече и се включи тук:

ОЧАКВАЙТЕ НОВО ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОГРАМАТА ПРЕЗ 2021г.!

Ако искаш да изпиташ порция от този подход, гледай БЕЗПЛАТНИЯ 1-часов уъркшоп “3 начина да дадем любов на тялото си” тук.


За водещата Силвия Матеева

Силвия е преди всичко треньор, работещ с телесни и танцови терапии, за изцеление на душата и тялото по възможно най-естествен и автентичен път. Тя е една от първите треньорки по Мандала Танц – танцът на женската енергия – в България. Отдадена на темите връзка с интуицията, женствеността, здравето, вътрешната увереност и магнетизъм, които идват от автентичната ни природа. Най-важната част от своята работа вижда в лекуване на любовния си живот и връзката, която имаме с любовта. Работи с древни и нови енергийни практики, телесни методи за емоционално лечение, интуитивни танци, авторски медитации, лечебни практики с нефритени яйца, методи от най-добрите школи в света (като напр. Qoya, София Сундари, Тоша Силвър, Ким Анами и др.). Създател на първите 30-дневни онлайн-програми с ежедневен съпровод за изцеление на сърцето и женствеността в България. Работила с вече над 2000 жени от цялата страна за тяхната женска увереност, красота и цялостно щастие. Ко-създател на първата в България онлайн-платформа за водени медитации на български език www.djavarava.com.

Последвай Силвия във Фейсбук.

Остави коментар