Блог

Благодарност

Вече дори учените доказаха, че да сме благодарни променя структурите на мозъка ни и увеличава количеството на хормоните на щастието.
НО
Случвало ли ви се е да сте изключително изнервени, изморени, гневни, да ви е болно или пък да сте обзети от изпепеляващ страх и паника?
Много учители говорят за това как в тези моменти, за да ни стане по-добре и светът да се превърне в приказно място, единствено е нужно да започнем да изреждаме всичко, за което сме благодарни.
Хм…
Аз лично в началото на пътя си към намиране на себе си пишех списъци с по 100 неща, за които съм благодарна. И може би съвсем в началото това ми помогна за лека смяна на перспективата.
Но до там.
По късно, когато съм се чувствала недоволна, тъжна, обнадеждена, уплашена и съм се опитвала да изброявам за какво съм благодарна, единственото, което се случваше, е че се разгневявах. Защото дори да виждах, че има хубави неща в живота ми, това, заради, което ми е било болно, е било твърде важно. И след това се чувствах като провал. Започвах да изпитвам вина, защото явно не съм достатъчно добър човек и не заслужавам нищо добро, щом точно в този момент не мога да съм благодарна за всичко, което имам. И кръгът от самонаказване се завърташе с пълна сила.
И дойде един момент, в който всичко се преобърна.
Лятото преди първия ритрийт, който организирахме за свързване със стихиите, бях за 2 седмици по най-различни природни места, планини, морета, реки, гори, язовири, езера, почва, вятър, птички, бури, слънце… красота. Спях в палатки и навън, лежах директно на земята, тревата и падналите листа галеха стъпалата ми.
И се случи нещо много ново и интересно.
Към десетия ден съвсем естествено, сякаш от само себе си, без да се мъча и мисля за това, се усетих как се наслаждавам на всичко прекрасно в живота си. Просто си стоях и си благодарях. Но не механично и насила.
Беше несравнимо усещане, идващо от дълбините ми, а не наложено от вън с някаква възвишена цел.
Толкова често хващаме едно следствие и си мислим, че то е първопричината, с която трябва да започнем.
За мен Благодарността не е първопричината за радост и благоденствие, а е също като тях следствие.
Следствие от здравата ни връзка със ЗЕМЯТА.
Неподправена, първична свързаност със мириса на почвата, допира на тревата по стъпалата ни, топлината по кожата ни от камъка, върху който сме полегнали. След това благодарността се поражда естествено в нас. Имаме сетива за нея.
В днешно време сме така отделени от Земята, от природата и естествената си среда, че целите ни същества страдат. А с това и способността ни да виждаме и оценяваме хубавото в живота си. Защото колкото и блага да имаме, не е ли удовлетворена основна наша нужда за здравето ни – а именно връзката ни с природата, стихиите и ЗЕМЯТА – няма как да усещаме удовлетворение. Тялото, душата ни ще са недоволни, ще се бунтуват. И слава богу, понеже иначе нямаше никога да им обърнем внимание, бързайки към поредния списък.
И колкото повече сме се откъснали от природата и нейната енергия в своето ежедневие, толкова по-дълго време сред нея ще ни е нужно в последствие, за да усетим отново изблик на жизненост, радост и благодарност, от който имаме нужда.
И днес знам: когато усетя, че ми е трудно да съм благодарна… не от списъци с благодарност имам нужда.
А ОТ ЗЕМЯ!!!
Начинът, по който всяка от нас има нужда да се свърже с различните стихии е уникален, различен, неповторим. А понякога не можем да го доловим и си мислим “Аз не съм така свързана с природата и стихиите, нищо не ми носят…” Или пък сме зациклили в едно нещо, което ни занимава всеки ден и само търсим и търсим решение, пропускайки цял един свят от дарове и красота – по наша мярка.
В програмата за свързване със стихиите благодарение на дълбоките шамански пътувания всяка от вас ще преоткрие стихиите по нейния начин. Ще получите послания за себе си и ще разберете кой е вашият начин да се свързвате с всяка стихия. И той може да е напълно различен от моя. Цялата програма е построена така, че да усетите стихиите в техните различни лица и проявление в деня си, и разберете кой е вашия начин в този момент. Ще се свързваме с дълбините на мистериозното ни женско подсъзнание и мъдрост, ще усещаме как стихиите преминават през телата ни, ще правим приказни ритуали, ще имате плейлиста с музика за всяка от стихиите, ще имате възможност да се свържете и чрез различни аромати с тях. Ще имате писмени материали за ума и за тези от вас,които възприемат най-добре по този начин. Ще се събираме във виртуален женски кръг всяка седмица да се споделим, да обсъдим и да ви подкрепим по пътя.
Ще имате възможност да усетите всяка стихия през всичките си сетива, както и през тялото, мистериозното и логичното.
Започваме на 15 юни. Повече информация за формата, какво ще е включено и начините за записване има тук:
С обич,
Елена Матеева

Слушайте безплатно АУДИО сесията за свързване с енергията на Земята:

Земя: 

🌳 какви са проявленията на Земята в женската енергия
🌳 какви са качествата, които активира в нас, позабравените и скрити дарове, които отключва
🌳 как се изразява Земята в романтичните връзки
🌳 какви са знаците, че имаме блокаж във връзката със Земята
🌳 първи стъпки за потапяне в тази енергия, за свързване с посланията й за нас, за изцеление на връзката с нея.

Ако имате възможност да си отделите малко време за тази сесия на спокойствие и дори да слушате със затворени очи, би било прекрасно:

Аудио сесия за разбиране и свързване с енергията на Земята.


Слушайте безплатно и АУДИО сесиите за свързване с  Огъня и Въздуха на линка, след края на статията:

Ние имаме толкова много неизказано.

Остави коментар